I'd like to...want to...

Tänk att prova jag vill, istället för jag måste. Tänk vad skönt att inte vilja istället för att inte hinna. Kan inte ens räkna hur många gånger jag hör "jag måste...sen ska jag...men jag hinner inte...för jag behöver...och då måste jag..."  Både från en skoltrött och provstressad version av mig själv och av andra människor jag omger mig med, i ett sinnes sinnes stressat samhälle med så många måsten att nästan inga vill får plats.
'
Att verkligeheten ser ut som den gör är något jag, och andra med mig, får finna oss i. Vi kan inte förändra realismen vi lever i en handvänding, hur gärna vi än vill. Med lite tid kan vi göra en hel del med våra liv, men i stundens nu finns det tyvärr inte särskilt mycket vi kan förändra, utom en sak. Inställningen. Vi kan alldels nu, alldels här precis exakt i och med detta ändra vår egen inställning till verkligheten vi lever i.
'
Vi kan välja att byta ut alla måsten mot jag vill. Jag måste inte plugga, inte alls, men jag vill. Plötsligt blev timmar i skolböckerna betydligt mer motiverade. Och alla dessa inställningar om att saker inte hinns med, det går också att ändra på, alldels nu, alldeles här. Vi kan bestämma att vi visst hinner, men vi vill inte. Jag hinner träna, men jag vill inte. Jag hinner ta en fika, men jag vill inte. Jag prioriterar, och jag väljer att göra vissa saker, och att inte göra andra. Och jag väljer min inställning till dom sakerna. Högst upp står inte jag måste, där står jag vill, allra mest. Längst ner står inte jag hinner inte, där står det jag vill, allra minst.
'
Då blir verkligheten bestånde av så många fler bra, härliga och motiverade stunder.  Allt det som vi faktiskt väljer att vi måste göra, borde vi vilja göra. Allt det som vi anser att vi inte hinner, det vill vi inte göra tillräckligt mycket. Och det är okej, speciellt med en inställning som gör det så okej inte hinna, så okej att inte vilja, och inte mer än riktigt att vilja.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0