Edvard Griegs allé

På Norge fronten, endast nytt. Allt är nytt, och allt är spännande. Så, än så länge finns det få invändingar om landet till väster. Dock har dessa dygn gett oss tillfälle att reflektera över saker och ting i vår omgivning.
 
Vi bor i lilla  San Francisco. Till centrum, krävs knappt ett enda pedaltrap. Hem från centurm, krävs en hel jävla kraftansträngning. Man kan se varje tur som ett träningspass. Men vad göra? Kämpa gluteus maximus, kämpa. 
 
Man må ikke vaske på söndager. Ingen aning om varför men på söndagar då de allra flesta är lediga, ska den gemensamma tvättstuga stå tom. Den godtyckliga anledningen? Finns inte. Är övertygad om att norrbaggarna bara vill jävlas med oss. Men vad göra? Gå naken och slippa ficktjuvar.
 
Norska varning-för-älg-skyltar är bra mycket fulare än våra svenska varning-för-älg-skyltar. Jag har som fått större förståelse för tyskarna. Vad göra? Le i mjugg och känna sig patriotisk.
 
Är oslo en helvetisk stad att köra bil i är den inte mycket bättre att cykla i. Spårvagnar, gågator, fullsmockade trottoarer och stoppljus. Men, vad göra? Plinga, aldrig sluta plinga. 
 
Skatteetaten har ena tokiga öppettider. Där är vi, mitt på eftermiddagen med ID och hyreskontrakt som bevis på att vi faktiskt bor i detta lusekoftland, utanför ett stängt skatteverk. 15.00 är tydligen en rimlig tid att bomma igen. Efter 15.00 kan någon knappast vara i behov av personnummer. Men, vad göra? Prova imorgon igen.
 
Vår hyresvärd är förträfflig. Vi har god kommunikation och hon är så hjälpsam, men hennes syn på bestick finner jag tämligen intressant. Tydligen är tre matskedar är alldels tillräckligt för ett hushåll på tre personer. Där råder det delade meningar. Men, vad göra? Diska.
 
Och med dom reflektionerna har den tredje dagen i den nya hemstaden nått sin ände. Och åt det kan man inget göra. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0