Left before the sun came up again. But the sun came up again.

Jag ger det ett försök. Ett ärligt försök. Går och lägger mig tidigt. Eller ganska tidigt. Eller inte så sent i alla fall. Eller, tidigare än vanligt. Inte direktefterbolibompatidigt men inte postbilenåkerförbisent. Någonstans där mitt emellen ska jag verkligen försöka att somna, sova hela natten och vakna tidigt. Eller ja, ganska tidigt. Precis så tänkte jag, för några timmar sen.
'
Ett ärligt försök att sova när de flesta andra i huset, staden, landet, gör det. Av någon anledning kändes denna kväll som en extra bra kväll att anpassa min dygnsrytm efter majoriteten av den övriga befolkningen. Så jag gick och la mig mittemellan direktefterbolibompatidigt och postbilenåkerförbisent i hopp om att påbörja förintelsen av min fladdermusimmitation till vakenhet. Jag trodde på riktigt att det skulle fungera denna kväll, att detta var kvällen som bekräftade regeln. Den enda regeln som bekräftades var att jag alltid har rätt. För jag hade fel. Efter två timmar med huvudet på kudden fyllda av oändliga, tillskruvade tankar som inte börjar någonstans och inte slutar någon helt annan stans insåg jag att det inte var kvällen majoriteten av Sveriges befolkning skulle få ytterliggare anhängare av normal dygnsrytm.
'
Klarvaken sitter jag här istället. Med John Mayer och cyberrymden som sällskap. Myser till regnet som smattrar utanför för att med ojämna mellanrum riktigt ösa ner. Det är mysigt att lyssna om man befinner sig på rätt sida fönsterrutan. Det är mysigt om man vet att man har hela natten på sig att lyssna, ända till postbilenåkerförbisent.
Men jag försökte i alla fall. Ett ärligt försök

I can't remember life before her name

Sara, Sarah, Zara, Zarah, >>infoga fler stavningsförslag här<<
Det är den 19 juli och återigen dags att hylla det alldels förtträffliga, och oj så ofta förekommande namnet ovan.
.
Sara- Är hebrieskt och kan betyda härskarinna, furstinna eller prinssessa.
Alltså någon typ av upphöjd kvinna. Helt okej med mig.
'
Kända Saraor
Sara i bibeln - som blev gammal och födde barn. Bra kämpat bibelsara!
Sara Larsson - som just varit med och kammat hem ett VM-brons. Härligt fotbollsara!
Sarah Palin - som säger nej till aborter och är allmänt konservativ i Alaska. punkt.
Sarah Michelle Geller - som dräpt vampyrer och på fullaste allvar blivit stämd av
Mc Donalds. Imponerande Sarah!
'
Mindre kända Saror
Sara Manelius Larsson - Som imponeras över all onödig information kring sitt namn.
Z-Zara - Som arbetat på min grundskola och fått naturvetenskapliga ämnen intressanta igen. Bragd åt Z-Zara.
Sarah Tegborg -  Som inte är medveten om sin hypokondri, älskar onyttigt och innehar en fruktansvärt bra humor.
.
Mängd Saror
Det finns ca 62 000 Saror i Sverige, varav ca 41 000 tagit förnuftet till fånga och använder det som tilltalsnamn. Av dessa är 2 stycken män och dessutom heter 11 personer Sara i efternman. Känner mig plötsligt oorginell.
.
Annat Saraigt
Sarah - En låt av Mauro Scocco om att gå till seven eleven, där någon väntar.
SARA - Förkortning av Sveriges Almänna Resturangbolag
Sara - Annat namn på staden Tyros i Libanon. Ser inte riktigt logiken.
Sara - Visar alltid egagemang i allt hon gör. Respekterad för sina åsikter. Enligt doftljuset på mitt skrivbord.
.
Så, det var Sara i flera färger och former. Slutsatsen som kan dras är att Sara är ett namn som använts i flera samanhang, ofta lite udda sådana. Det har burits av en del semikända människor. Några gånger av riktigt kända och till och med viktiga människor. Men i de allra flesta fall bara av vanliga Saror, i mina ögon ena hyvens männniskor!
Nu är det bara vänta på att min mor ska komma på vad hon döpte mig till och koppla detta till dagens datum, vilket sedan kan resultera i ett Grattis och något mumsigt. Känns ganska osannolikt, men jag ger inte upp. Jag är Sara. Kämpa Sara!

Hiding the quiet superstitions

Ramlade runt i cyberrymden och snubblade på beskrivingen av Justin Bibers hashtag.

Om man nu mot alla odds inte redan känner till hela fenomenet kring den kanadensiske killen som tagit världen och fjorton åriga flickor med storm genom att sjunga bebis på engelska om, och om , och om igen är det ju bra att beskrivningarna av honom / hans hashtag är så tydliga och framförallt opartiska.

Justin

Hur som helst finns det en snäppet mer ingående förklaring för de få människor där ute som inte är bekanta med Biber. En beskrivning på mer än en rad som kanske inte är helt opartisk, dock lite mer sanningsenlig, och framförallt betydligt mer underhållande.
BiberSo we keep on waiting

I nästan 365 dagar har jag väntat, längtat och färdats på den till synes oändliga transportsträckan fram till 18. Det är nog en väldans tur att man inte vet hur långt året man har framför sig kommer bli när man står där på tröskeln till 17. Hade jag vetat det hade jag nog aldrig fyllt sjutton. Jag hade hoppat så långt jag bara kunnat över tröskeln, och hoppat över hela året. Svävat runt någonstans och inte återvänt förrens jag hade en tårta med 18 små ljus i framför mig.
Det sjuttonde året är lite vad onsdagar är för veckan. Det är där i mitten någonstans och mest bara en lång väntan på resten av veckan, som man bara vet kommer bli så mycket bättre. Det är inte så att mina förväntningar på nästa år är skyhöga. Bara de överträffar 17 är jag nöjd, enkel match. 365 dagar av väntan och längtan, men man väntar, för det måste man. För man är sjutton och vet inget annat, förrens det är försent. Man har redan hoppat på och man måste åka med under hela långa transportstreckan. Antar att det bara är och vänta, ha så kul man kan för att sedan kunna njuta på riktigt av tårtan med 18 små ljus i.

From mixed drinks to techno beats

Peace and love en vecka i ruset av  musik, i ruset på livet, och mamma, om du läser; inte i ruset på något annat. Har nog aldrig varit så trött som när bilen rullade in på parkeringen tillsammans med fåglarnas morgonsång. Har nog aldrig varit så ren som efter duschen som följde därefter. Har nog aldrig uppskattat min säng så mycket som när mitt huvud mötte kudden. Har nog aldrig varit så hes som när stämbanden försökte nynna på de låtar som fortfarande satt fast i huvudet morgonen därpå. Har nog aldrig varit så okej med att vara så långt ifrån okej.
'
'
'
Det få stunderna sömnbristen gjorde sig påmind och någon typ av friktion uppstod är inget mot de underbara stunder som lyckan var total. Som jag har skrattat åt helt sjuka saker och så många glada stämmningsfulla människor jag har bytt hälsningsfraser och textrader med. Men framför allt, så många minnen jag fått med mig hem. Nu paketerade i låtar som träffat rakt i hjärtat i takt med basen och ett hoppande folkhav. Nu är det knappt ett år kvar till nästa gång Borlänge, aka staden med för få telemaster, invarderas. Jag längtar redan. Men tills dess.  Peace and Love