a million pieces

Små stunder av lycka små delar av himlen som ramlar ner, ren vardagslyx. Sånna saker som gör att måndagar inte slutar i smått destruktiva beteenden och att man håller ut enda tills Fredagskvällen äntligen har kommit fram. Sånna vill jag hissa, om inte rent utav prisa.
'
Trots att jag förnekar det, mer ofta än ibland, och uppmärksammar det mer sällan än vanligen så består mina måndag-fredag av massa sånna här stunder. Så när historiauppsatsen måste färdigställas och den otroligt bråkiga fysiken räknas tackar jag gudarna, eller vilka det nu är som skapat små guldkorn i min vardag. När 24 timmar är för lite och kläderna på soffan gör sin längtan efter garderoben påminda i en desperat tystnad gäller det att bita ihop. Och det blir så mycket lättare att bita om man förtränger kläderna och magnetisk fältstyrka och istället fokuserar på guldkornen. Till exempel världens bästa projektgrupp, en kaffe i caféet efter maten, ett varmt bad, en nybäddad säng med lakan frasiga som vore de friterade. Mikrostunder av härlighet kan vara några av dem bästa. Stunder när man får ett efterlängtat sms, när solen riktigt värmer eller när man hinner sammanstråla med sina vänner över en fika. Ren vardagslyx som gör att man biter ihop istället för att bryta ihop, sånna saker som gör att historiauppsatsen nästan skriver sig själv och kläderna på soffan förträngs lite lättare. Måndag-Fredag som består av småstunder utav lycka.

A trail of ruby red

Som jag älskar knappar. Alltså inte sånna som håller skjortan knäppt, nej min förkärlek går till dom som man kan trycka på. Likt ett barn i förskoleåldern tycker jag attl en iten del av himlen ramlar ner när man kliver in i en hiss. Det finns så många knappar, ofta i olika färger, och varje knapp passar perfekt ihop med mitt pekfinger. Bäst är den knappen som går till källaren eller nödstoppsknappen -Knappen man inte får trycka på. På precis samma sätt lockas jag varje gång jag går in på en offentlig toalett att trycka på nödsignals-knappen, tryckvänligare ting får man leta efter!
Jag kan för min värld inte förstå hur man kan sätta upp så oerhört tryckvänliga knappar, och inte låta dem användas. Men kanske är det en del av charmen? Man vet inte riktigt vad som kommer hända om man trycker, med det är med största säkerhet något riktigt spännande. Har man dock otur kostar den härliga tryckningen även mycket klöver. Ju mer förbjuden knapp desto dyrare tryckning och samtidigt destu mer attraktiv knapp. Men i min värld är iprincip alla knappar bra. De behöver inte ens fylla någon funktion för att jag ska vilja trycka på dom, en trasig dörrklocka kan ju vara alldeles fantastisk och är minst lika bra som att trycka igång diskmaskingen. Fast allra bäst är dom runda, röda knapparna. Det är något med denna typ får mitt pekfinger, eller i bästa fall, hela min handflata att vilja använda knappen till dess primära funktion, att bli tryckt på. Jag vet inte vad det är, och jag vet inte varför...men knappar har mig lindad runt sina fingrar, och jag älskar det....hoppas knapparna känner detsamma.

Falling in her arms and out again

I olika nyanser av rött, gult och oranget skiftar nu löven på träden. Visst är det fint, till och med riktigt vackert och i bland så pass att färgspektrat fångar min uppmärksamhet i flera stillastående sekunder. Allt som oftast är det när solens sista varma sensommarstrålar sipprar in genom de magrande trädkronorna. Men det är just detta som bekymmrar mig. Det är sensommarens sista solstrålar, det är magrande trädkronor och det är sekunder.En tid som trots sin stillståendeeffekt går alladels för fort. Det är löv som kommer falla till backen i en trist blandning av grus och regnvatten. Det är solstrålar som inte kommer lysa upp sena kvällar.
'
Det är som lugnet innan stormen. Man vet att det blir värre och man försöker dra ut på varenda stund av lugn som man någonsin kan. Samtidigt som man står där, njutandes av stillastående sekunder vet man hur många gånger man kommer svära över regn, fallandes på tvären samtidigt som vantar, halsdukar och mössor tas på i takt med att graderna sjunker. Lika naivt år efter år tror man att det kanske, kanske ska bli en höst utan regn på tvären och lera i gräshagen. Lika förvånad blir man varje år när man äter middag och mörkret redan har hunnit falla. Men som med alla svindlare är hösten här utan förvarning, igen. Den har fått mig på fall, igen. Jag tar som av gammal vana emot den, igen.  Jag litar på den när solen skiner och lever för stillastående sekunder. Jag låter mig förblindas i olika nyanser av rött, gult och oranget.